tiistai 27. lokakuuta 2015

GALLERIAKESKIVIIKKO 7.10.2015

  
Syksyn toista galleriakeskiviikkoa vietettiin aurinkoisessa lokakuun säässä. Mukaan oli tullut uusia gallerioita ja kaiken kaikkiaan nyt oli mahdollista vierailla jopa 15 eri galleriassa. Mahtavaa! Kirpeässä Galleriakeskiviikkosäässä saattoi käydä näissä gallerioissa: ARTag gallery, Art Kaarisilta, Exhibition Laboratory, Forum Box, Galleria Artika, Galleria Bronda, Galleria Dix, Galleria Johan S., Galleria Katariina, Galleria Maria, Galleria Pirkko-Liisa Topelius, O galleria, Galleria Sculptor, Taidesalonki Piirto ja TM Galleria.

Oman kierrokseni suosikiksi nousi  Galleria Brondassa avautunut Sofia Kukkosen näyttely. Näissä herkissä öljyvärimaalauksissa patsaat heräsivät kauniilla tavalla eloon. Näyttelyn inspiraationa oli veistoksissa esiintyvät kukat, jotka symboloivat erilaisia asioita.







 










































Sofian maalauksia katsellessa pääsi hetkeksi pois syksyn pimeydestä. Monen maalauksen kohdalla taivaan sävyt ja auringon valon leikki saivat katsojan hetkeksi mukaansa lämpimään Italian auringon alle. Avajaisissa oli ihanan kepeä tunnelma ja väkeä oli todella paljon. Sofian näyttely saattoi siis olla muutaman muunkin Galleriakeskiviikkosuosikki!

Oma kierrokseni keskittyi tällä kertaa vahvasti perinteisen kuvataiteen puoelle. Toinen säväyttävä teos löytyi Galleria Sculptorista, missä oli esillä Teemu Korpelan Faabeleita -näyttely. Näyttelyinfossa Korpela kertoo: "Näyttelyni "Faabeleita" on muodostunut pohtiessani millaisin narraatioin ihminen luo merkityksellisyyttä olemassaoloonsa, joka on erilaisten voimien, erityisesti luonnon, ohjailemaa ja ennalta määräämää." 

Valoisaan galleriatilaan levittäytyi valtava, paikoin kattoon asti nouseva maalaus. Teoksesta tuli mieleen kuin olisi ollut satoja vuosia vanhassa taidegalleriassa, missä maalaukset oli tapana ripustaa päällekäin aina kattoon asti, ja mihin oli iskenyt hurrikaani. Joukko maalauksia on muuntunut installaation kaltaiseksi maalaukseksi. Jännittävä teos mikä herättää kysymyksiä maalaustaiteen traditiosta.
 
Lopuksi vielä muutamia mielenkiintoisia kohtaamisia GK:lla!

Galleria Katariinasta löytyi Armas Hurstin teokesta tuttu nelikko






 












Susanna Aution piirustuksia ja merkillisiä kasvoja oli esillä O galleriassa One-of-a-kind -näyttelyssä
Susanna Autio "The color red", 2015, pastelliliitukynä
 
Juhani Vierimaan puulle maalattuja pitsiunelmia oli esillä Galleria Dixissä



Kalle Laitisen Murroksessa -näyttely galleria Artikassa toi valoa pirteillä maalauksillaan pimenevään syysiltaan

Helvi Mustosen Putous, 2014, sekatekniikka, Galleria Katariinassa





Lokakuun galleriakierros oli jälleen kerran todella mukava! Taiteilijat olivat useassa galleriassa paikalla kertomassa teoksistaan ja tarjottavaa oli sipseistä pikkumunkkeihin ja kuohuvasta viineihin. Huikeana  uutuutena Galleriakierrokselle oli tehty oma mobiilisovellus! Sen avulla jokainen löytää varmasti perille etsimiinsä gallerioihin oli sitten stadilainen tai ulkopaikkakuntalainen!

Sovellusta pääset kokeilemaan seuaavan Galleriakierroksen aikana 4.11.2015. Tätä kannattaa kokeilla!







1 kommentti:

  1. Hyvä teksti! Harmittaa, etten itse ole vielä koskaan ehtinyt Galleriakeskiviikkoon mukaan. Ehkä joulukuussa….

    http://www.lily.fi/blogit/nuotin-vieresta

    VastaaPoista